SHERIDAN – ON MYSELF (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Young LC

Sheridan Carter Crane is een hip hopper die 22 jaar geleden geboren werd in Boulder, Colorado en daarna opgroeide in Cortland, Upstate New York. De laatste vier jaar heeft hij zich vanuit zijn nieuwe woonplaats in San Francisco, Californië - toen nog als laatstejaarsstudent aan de school - vooral toegelegd op het schrijven van nieuwe nummers waarvan hij er nu acht op zijn deze maand verchijnende EP “On Myself” heeft opgenomen.

Hip hop is een genre dat niet zo vaak aan bod komt op de recensiepagina’s van ‘Rootstime’, maar omdat we sowieso van wat afwisseling houden gaan we op die regel nu een uitzondering maken en wat meer vertellen over de nummers die ‘Sheridan’ op deze nieuwe ep heeft geplaatst. Voor twee nummers kreeg hij in de studio wat extra bijstand van collega-artiesten. Zo werken hip hoppers BDT Don Pablo en Drae V mee aan het nummer “The Don” en draagt de New Yorkse hip hop-artiest Anthony Kannon bij aan de song “Walk Away”.

Op de audiovideo bij dit verhaal kunt u luisteren naar het nummer “Where’s The Ref?”, de openingstrack en de eerste single uit het 26 minuten durende minialbum. Zoals vaak het geval is voor hip hop-muzikanten vind Sheridan zijn inspiratie ook in de dingen en de ervaringen die rondom hem gebeuren in het dagelijkse leven. Songs als “Rewinds”, “Hell”, “Acting Funny” en de titeltrack “On Myself” hebben dergelijke gebeurtenissen aan de basis liggen van het nummer.

Het tragische overlijden van zijn moeder in 2019 deed Sheridan besluiten om zijn songs op te nemen en op plaat uit te brengen. Datzelfde jaar verscheen eind december zijn debuutalbum “Sheridan Carter Crane” met nummers waarvan zijn moeder had gezegd dat het haar favoriete songs waren. Het werd een plaat met liedjes vol emoties, pijn en verdriet omwille van het verlies van zijn moeder.

Daarmee was er echter nog geen einde gekomen aan het wegvallen van zijn vrienden waarvan er nog meerdere ook in de voorbije jaren zijn overleden. Bovendien werd net na zijn aankomst in San Francisco ook nog eens al zijn muziekapparatuur gestolen wat hem noodzaakte om een volledig nieuwe opnamestudio te bouwen. Daar kon hij dus de songs componeren die nu op “On Myself” zijn terechtgekomen.

(valsam)